پنجشنبه ۵ خرداد ۱۴۰۱ - ۰۷:۰۸
۰ نفر

کنجد جزو بهترین دانه‌های مغذی است که در مناطق گرمسیری کشت می‌شود. کنجد منبع غنی از ریزمغذی‌ها مانند ویتامین E و ترکیبات آنتی‌اکسیدانی محسوب می‌شود که تاثیر عالی در پیشگیری از بیماری‌های مختلف به‌خصوص بیماری‌های قلبی‌عروقی دارد.

دانه‌های کنجد

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از سلامت، دانه‌های کنجد سرشار از پروتئین هستند. یک قاشق سوپخوری کنجد معادل حدود ۹ گرم کنجد، ۱۶۰ گرم پروتئین دارد که به سلامت استخوان‌ها، عضلات و بافت‌های بدن کمک می‌کند و به این دلیل در دوران رشد توصیه می‌شود.

مقدار فراوان کلسیم دیگر مزیت کنجد است؛ یک قاشق سوپخوری کنجد حدود ۸۸ میلی‌گرم کلسیم دارد و بخش مهمی از نیاز روزانه بدن به این ماده معدنی را تامین می‌کند. نیاز روزانه بدن به کلسیم در نوجوانان ۱۳۰۰ میلی‌گرم است که در دوران بزرگسالی به ۱۰۰میلی‌گرم و پس از ۵۰ سالگی در بانوان به ۱۲۰۰ میلی‌گرم می‌رسد.

کنجد همچنین سرشار از ویتامین‌های گروه B است و به‌ دلیل اینکه بدن قادر به ذخیره‌سازی این ویتامین‌ها نیست، باید به‌طور منظم مصرف شود. ویتامین‌های گروه B در رشد سلولی و تولید گلبول‌های قرمز نقش دارند. ویتامین E به‌عنوان آنتی‌اکسیدان عالی به مقدار فراوان در کنجد وجود دارد. این ویتامین از سیستم ایمنی محافظت می‌کند و با اتساع عروق در حفظ سلامت فلب نقش دارد و مانع از تشکیل لخته‌های خونی می‌شود.

محافظت از سلامت قلب

کنجد حاوی چربی‌های غیراشباع است که برای حفظ سلامت قلب ضروری هستند. مصرف متعادل این چربی‌ها خطر بیماری‌های قلبی و سکته مغزی را کاهش می‌دهد زیرا سطح کلسترول بد خون کم می‌شود. البته به‌ دلیل وجود کلسیم و منیزیم، مصرف کنجد به کاهش فشار خون و حفظ سلامت عروق خونی نیز کمک می‌کند.

مفید برای استخوان‌ها و یک ضدالتهاب قوی

کنجد حاوی ترکیباتی به‌نام لیگنان است که خواص آنتی‌اکسیدانی دارد. فیتواستروژن‌ها که نوعی از لیگنان‌ها هستند در کاهش خطر پوکی‌استخوان، علائم یائسگی و سرطان سینه نقش دارند. همچنین مطالعات نشان می‌دهد ترکیب دیگری به‌نام سِسامول در کنجد نیز خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدپیری دارد و در مقابله با التهابات، فشار خون و سرطان موثر است.

کد خبر 678846

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 4
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • مصلح IR ۰۸:۱۲ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۵
    10 4
    سلام نوشته که:"یک قاشق سوپخوری کنجد معادل حدود ۹ گرم کنجد، ۱۶۰ گرم پروتئین دارد " این یعنی چه؟؟؟؟ در 9 گرم چطور 160 گرم جا می گیرد عجب دروغی؟!!!
    • IR ۱۶:۵۳ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۵
      9 1
      160 میلی گرم
  • IR ۱۲:۴۱ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۵
    17 1
    مانمی تونیم موادغذایی دیگه روبخریم بخوریم توش موندیم اوقت می خواییم کنجدبخریم بخوریم
  • IR ۱۴:۰۸ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۵
    14 3
    کنجد گرونه و چرب
  • IR ۱۸:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۵
    10 1
    نان خریدن مشکل دارییم. بگید آقا زادها بخورند
  • منصور IR ۰۱:۲۷ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۶
    10 1
    عالی بود